HISTORIE
 Sint Cecilia Eensgezindheid ontstond in 1881, toe de fanfare Sint Cecilia en het koor Eensgezind fuseerden. De handgeschreven oprichtingsstatuten zijn nog steeds te bewonderen in het heemkundehuis. Rond het 90-jarig bestaan hing het voortbestaan van Sint Cecilia Eensgezindheid aan een zijden draad. Dit ging Martien van Elzakker, raadslid in Halsteren, zo aan het hart dat hij besloot de vereniging uit het dal te trekken. Met ledenwerfacties, nieuwe bestuurders en een nieuwe dirigent kon Sint Cecilia Eensgezindheid de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien. Ook de drumband zag in die periode het levenslicht. In 1992 zag de vereniging zich genoodzaakt om ook houtblazers toe te laten, waardoor de fanfare veranderde in een harmonie. Onder toenmalig dirigent Toon van Meel wist de harmonie de weg naar boven weer te vinden, met als beloning de eerste plaats bij het bondsconcours in 2000. In 2006 bestond de vereniging 125 jaar. Dat werd gevierd met een prachtig optreden samen met Ben Cramer. Tegenwoordig staan de harmonie, de drumband en het opleidingsorkest nog steeds midden in de Halsterse samenleving. De drie onderdelen geven samen of afzonderlijk van elkaar concerten en zorgen voor muzikale ondersteuning bij tal van evenementen in de gemeente Bergen op Zoom en Halsteren in het bijzonder.

SINT CECILIA EENSGEZINDHEID